Wie aan het begin van de vrijdagavond het grand café van Weideheem binnenloopt, treft daar bijna altijd vrijwilliger Marie Bos. Met een paar vrijwilligers verzorgt zij de weeksluiting. “De bewoners kunnen op zondag niet meer naar de kerk. Op deze manier hebben ze toch hun wekelijkse kerkdienst. Dit is voor de bewoners heel belangrijk. We halen de bewoners op, delen de liturgie uit, ontvangen de dominee, de ouderling en de organist. Wij zorgen ervoor dat de kerkdienst met respect en eerbied  verloopt. Het is prachtig om samen te zingen, te bidden, te luisteren en de zegen te ontvangen. De kerkdienst duurt ongeveer een uurtje en na afloop drinken we koffie en brengen de bewoners weer naar hun kamer. Zo vieren we ook een paar keer per jaar het Heilig Avondmaal. De bewoners die niet kunnen komen krijgen het brood en de wijn op hun kamer. Dit zijn altijd hele bijzondere diensten. “

Marie is al 31 jaar vrijwilliger bij Weideheem en hoewel ze  74 jaar is weet ze van geen ophouden. “Ik blijf dit doen, zolang mijn gezondheid dit toelaat. Ik ben 31 jaar geleden begonnen als gastvrouw bij de receptie. Er kwamen steeds meer taken bij. Zo was ik jarenlang lid van Vrienden van Weideheem. We organiseerden allerlei activiteiten voor de bewoners met als hoogtepunt ons jaarlijkse uitje. Zo gingen we een dagje naar de Keukenhof . Vanwege het koude weer was er geen bloeiende bloem te zien maar we hebben wel veel schik gehad. Ik heb zoveel meegemaakt op Weideheem.  Ik kan wel een boek schrijven.  Een dochter uit Australië was zo dankbaar dat ik dit allemaal voor haar moeder deed. Ze schreef me brieven en nodigde me uit voor een bezoek aan haar land. Een mooi gebaar maar Australië was me iets te ver weg.”

“Naast de kerkdiensten regel ik de maandelijkse bingo. Ik koop de prijsjes in. Elke keer weer wat anders. De bingo wordt altijd goed bezocht. Ook door mensen van buitenaf. Na afloop een lekker drankje, een advocaatje en een hapje. Ik haal veel voldoening uit mijn vrijwilligerswerk. Je krijgt zoveel liefde terug van de bewoners. “

Naast haar vrijwilligerswerk bij de Zorggroep is Marie is ook bezoekdame vanuit de Regenboogkerk in Harderwijk en op woensdagmiddag helpt ze bij de rommelmarkt.

Marie Bos bij de bingo

Vrijwilligerswerk
Vrijwilligers als Marie zijn onmisbaar voor de ouderen op de Veluwe. Heb jij ook tijd over voor vrijwilligerswerk?
Lees meer over

Vrijwilligerswerk in Harderwijk

Vrijwilligerswerk in Ermelo

Vrijwilligerswerk in Nunspeet

Vrijwilligerswerk in Putten