Hij werkt nu anderhalf jaar op crisis- en observatieafdeling Dahlia op Sonnevanck in Harderwijk. Binnenkort trekt hij de deur achter zich dicht, omdat hem een nieuwe uitdaging wacht in het ziekenhuis in Groningen. Kristian vertelt graag waarom een ander zou moeten solliciteren op zijn functie.

“Hoe kunnen we werken op Dahlia het best omschrijven?
Dahlia is een afdeling waar mensen kort verblijven. Er is veel wisseling van cliënten, dat is anders dan op andere verpleegafdelingen binnen in een woonzorgcentrum. Iemand komt binnen vanwege een plotseling veranderd ziektebeeld. Vanwege achteruitgang vallen of complicaties of wegvallen van mantelzorg. Ons team kijkt dan of wij iemand zo snel mogelijk op zijn oude functioneren terug kunnen krijgen voor zover dat mogelijk is. Geen dag is hetzelfde. Het aanbod cliënten bij ons is heel divers. Dit kunnen door lichamelijke of psychische klachten zijn. Met artsen, fysiotherapeuten en de andere behandeldisciplines zoeken we naar de best mogelijke behandeling.”

Waarom ben jij op Dahlia gaan werken?
“De diversiteit en uitdaging. Je ziet van alles. Cliënten kunnen dus fysiek of mentaal een probleem hebben, waarbij de uitkomst vooraf niet vaststaat. Lukt het om iemand weer naar huis te laten gaan of is doorplaatsen toch een betere optie.  Elke dag is anders. Steeds nieuwe cliënten met wisselende karakters, dat is erg uitdagend. Hier kan het echt alle kanten opgaan. En soms is dat de andere kant op dan je verwachtte.”

Wat wil je jouw ‘opvolgers’ meegeven?
“De afdeling is in ontwikkeling. Een paar jaar terug was Dahlia nog een verpleegafdeling. Daar werden mensen verzorgd, terwijl nu de nadruk ligt op wat kan iemand zelf nog gaan doen. Niet te snel overnemen en alles zo zelfstandig mogelijk uitvoeren. Het doel van dahlia is cliënten zo zelfstandig mogelijk te maken voor zo ver dit kan.  Daarnaast staat de kwaliteit en de ontwikkeling van de afdeling hoog in het vaandel. Het crisis- en observatieteam is nog vrij jong en samen met de manager (I. Nieland) wordt hard aan de ontwikkeling van de afdeling gewerkt. Hierdoor zijn  er zijn nog voldoende uitdagingen om de afdeling te ontwikkelen en te verbeteren. Daar liggen ook mooie kansen voor diegene die mijn plek overneemt.”

Op de foto staat Kristian Westerink met de heer Mulder, één van de cliënten die spoedig weer naar huis mag.

Solliciteren?
Solliciteer als woonzorgbegeleider of verpleegkundige op crisis- en observatieafdeling Dahlia >>