Vrijwilligerswerk bij de Zorggroep

Vrijwilligerswerk bij de Zorggroep2018-11-15T16:37:25+01:00

De Zorgroep is volop in beweging. We willen de best mogelijke zorg geven en bijdragen aan het welzijn van kwetsbare ouderen. Dat kunnen we niet alleen. Daarvoor hebben we betrokken, vriendelijke vrijwilligers nodig die met een frisse blik hun hart volgen. Vrijwilligers die verantwoord en weloverwogen die extra aandacht geven aan cliënten waar de professional niet aan toe komt. Vrijwilligers die kunnen samenwerken: met de cliënt, met mantelzorgers en medewerkers van de Zorggroep. Ons interne kompas daarbij zijn de kernwaarden respect, verantwoordelijkheid en geborgenheid. Herken jij jezelf in dat profiel? Dan nodigen we je van harte uit om kennis te maken! Hieronder lichten we de soorten vrijwilligerswerk toe.

Activiteiten of maaltijden

Help op regelmatige basis bij maaltijden, activiteiten of verenigingen. Dit kan zijn geheugentraining, beweegoefeningen, bowlen of gewoon een ochtend koffie komen drinken. Jij kiest een activiteit die bij jou past. Op een moment dat het jou uitkomt. Dit kan elke week twee uur zijn, maar ook elke maand een middag of elke dag een uur. Deel jouw passie met ouderen die daar hartstikke blij van worden.

Zorgvrijwilliger

Help in een woning waar ouderen met dementie wonen. In een zo huiselijk mogelijke omgeving doe jij alledaagse dingen: koffie zetten, de krant lezen, wandelen, eten koken of opruimen. Deze vrijwilligers zijn een onmisbaar onderdeel van het zorgteam. Zij mogen geen verpleegtechnische handelingen uitvoeren, maar zorgen wel dat alle bewoners de aandacht krijgen die zij verdienen. Ook als zij zelf geen naasten hebben die er voor hen zijn.

Flexvrijwilliger

Vrijwilligers die regelmatig in een woonzorgcentrum komen om te helpen. De ene keer helpt zij op een familieavond, de andere keer gaat hij mee bowlen en soms draait hij een hele avond vlees tijdens de buurtbarbecue. Bijvoorbeeld als vervanger in vakantieperiodes. Zo vormt zich een flexibele schil van vrijwilligers die soms helpen. Je bent er niet wekelijks, maar cliënten en professionals doen regelmatig een beroep op jouw hulp.

Wat bieden wij?

Jij krijgt er veel voldoening en dankbaarheid voor terug, omdat je waarde toevoegt aan iemands leven. Van cliënten, maar ook van familie en professionals. Daarnaast bieden wij

  • workshops aan
  • een kerstattentie
  • professionele begeleiding

Samen zoeken we naar vrijwilligerswerk dat bij jou past.

Contact en informatie

Elke regio heeft een coördinator informele zorg. Zij is het eerste aanspreekpunt voor nieuwe vrijwilligers. Als eenmaal besproken en besloten is wat iemand voor vrijwilligerswerk doet, dan wordt een medewerker uit de zorg het aanspreekpunt. Dit kan dus iemand uit een zorgteam zijn, van de keuken of een activiteitenbegeleider.

Lees hier meer over:

Vertrouwenspersoon

Als vrijwilliger kun je geconfronteerd worden met vormen van ongewenst gedrag, zoals pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en agressie. Bij ons wordt dit gedrag niet getolereerd. Wij vinden het belangrijk dat als een vrijwilliger hiermee geconfronteerd wordt, terecht kan bij een vertrouwenspersoon.

De vertrouwenspersoon voor de Zorggroep is Gerda Arends. Zij is bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag op telefoonnummer 024 – 3605532 (centraal meldpunt).

Onbetaalbare handen

Er is altijd vrijwilligerswerk te doen dat bij jou past. Warme dank voor jouw interesse en wellicht tot ziens!

Collega’s vertellen

Meelopen met Joke Vink van de dagbegeleiding

In de gezellige ruimte op de tweede verdieping van Randmeer is Joke Vink al druk in de weer. Haar dienst begint rond 8:45 uur, ruim voordat de deelnemers voor de dagbegeleiding komen. “Nog niet zo lang geleden zaten wij met de dagbegeleiding op Sonnevanck”, vertelt [...]