De Amaniet

De Amaniet, een modern woonzorglocatie in een mooie, groene wijk in Ermelo.

De Amaniet is een moderne woonzorglocatie, niet alleen vanwege de architectuur, maar ook door de gedachte achter dit centrum. Het verbindt jong en oud: de kinderen van basisschool De Cantharel, buitenschoolse opvang Beertje Puk, de peuterspeelzaal en de ouderen die er wonen. Daarnaast is de Amaniet een Leerhuis; er worden BBL-leerlingen (verzorgende ig en verpleegkundige) opgeleid.

De locatie is prachtig gelegen tussen de bomen in een mooie wijk van Ermelo en vlakbij het bos.

Er bevinden zich 3 kleinschalige afdelingen voor psychogeriatrie (beschermd wonen) voor ouderen met dementie die intensieve verzorging en verpleging nodig hebben. Daarnaast zijn er 28 appartementen verzorgd wonen.

Op de begane grond vind je de sfeervolle Brasserie. Hier wordt iedere dag gekookt en er is altijd wel iets te doen. In deze woonzorglocatie is veel aandacht voor welzijn.

Wie werken er?

Er werken 5 teams. Deze teams bestaan uit gemiddeld 15 collega’s: verzorgende ig, helpende, verpleegkundigen, huiskamer gastvrouwen/-heren, stagiaires, leerlingen en medewerkers welzijn en huishouding. Uiteraard zijn er ook veel vrijwilligers actief binnen de Amaniet.

Een collega:

“Bij de Amaniet is niets te gek en er is altijd wat te beleven!”