BBL- of deeltijdopleiding

Op al onze locaties in Harderwijk, Ermelo, Nunspeet en Putten leiden wij leerlingen voor de zorg op.

Kies je voor een BBL-opleiding, dan kies je voor werken en leren tegelijkertijd. Je bent dan bij ons in dienst als leerling.

Welke BBL-opleiding kun je bij de Zorggroep volgen?

  • niveau 3 – verzorgende ig
  • niveau 4 – mbo-verpleegkunde

Ben je werkzaam bij de Zorggroep? Dan zijn niveau 2 en niveau 5/6 ook mogelijk.

Ben je al in het bezit van een zorgdiploma en wil je doorgroeien van bijvoorbeeld helpende naar vig? Of werk je nu in een andere sector, maar lijkt de zorg je leuk? Dan is een BBL-opleiding echt wat voor jou!

In de Zorggroep bieden we op 2 verschillende manieren de opleiding tot verzorgende ig of verpleegkundige aan: via de Care Academy Veluwe (CAV) en het leerhuis. Leerlingen Desiree en Willemien leggen het verschil uit in deze video. Lees verder op deze pagina voor meer informatie over deze zorgopleidingen.

Care Academy Veluwe (CAV)

De CAV is een samenwerkingsverband tussen verschillende zorgorganisaties op de Veluwe en Landstede Harderwijk. Binnen de vakgroep V&V worden leerlingen van onder andere Zorggroep Noordwest Veluwe opgeleid tot verzorgende ig en mbo-verpleegkundigen.

Wat is er speciaal aan deze manier van opleiden?

  • Je krijgt gedurende je opleiding minimaal 2 verschillende doelgroepen te zien. Leerling verpleegkundigen wisselen ieder half jaar van leerplek.
  • Na een inwerkperiode draai je volledig mee met het team.
  • De doorlooptijd van je opleiding is afhankelijk van je eigen tempo, je talenten en eerder opgedane vaardigheden en kennis. Dit is gemiddeld 2,5 jaar.
  • Praktijkgestuurd leren (zie hieronder).
  • Les op Landstede Harderwijk.

Wat is het voordeel van deze manier van opleiden?

  • Je werkt zelfstandig, zowel in de praktijk als op school.
  • Je wordt breed opgeleid.
  • Je leert samen met leerlingen van andere zorgorganisaties.

Leerhuis

Het leerhuis is een uniek concept dat enkel is ontwikkeld tussen Landstede Harderwijk en onze Zorggroep. De leerhuizen zijn gevestigd op Amaniet in Ermelo, Boerhaavehof en Villa Verde in Harderwijk. Hier worden 3 x 16 leerlingen opgeleid tot verzorgende ig en mbo -verpleegkundigen.

Wat is er speciaal aan deze manier van opleiden?

  • Gedurende je opleiding blijf je op hetzelfde leerhuis. Binnen de locatie ga je een keer wisselen van afdeling. Leerling verpleegkundigen gaan minimaal 1x op een “stage” van 10 weken op 1 van de andere locaties van de Zorggroep.
  • De eerste 3 maanden loop je als extra collega mee, daarna ga je een gedeelte van je contracturen meedraaien in het team.
  • De doorlooptijd van je opleiding is afhankelijk van je eigen tempo, je talenten en eerder opgedane vaardigheden en kennis. Dit is gemiddeld 2,5 jaar.
  • Praktijkgestuurd leren (zie hieronder).
  • Op 2 van de 3 leerhuizen vinden de lessen plaats op de zorglocatie, hier zijn klaslokalen ingericht en komen de docenten naar het leerhuis toe om de lessen te geven.

Wat is het voordeel van deze manier van opleiden?

  • De lijntjes tussen, school, praktijk en jou zijn kort.
  • Meer tijd voor begeleiding.
  • Er is een sterk ‘wij’-gevoel in de klas.

Praktijkgestuurd leren

Zowel in de CAV als in het leerhuis wordt er gebruik gemaakt van het praktijkgestuurd leren. Onderwijs en praktijk worden dicht bij elkaar gebracht: in de praktijk ga je dingen tegenkomen die je nog niet weet, hierdoor ontstaat er een leervraag. Deze leervraag neem je mee naar school en sluit je je onderwijs bij aan. Tijdens dit leerwerktraject heb jij de regie over jouw leerroute. Jij als student neemt zelf de verantwoordelijkheid en het initiatief voor je leerproces en je wordt zo opgeleid om dit ook binnen je eigen werkplek te gaan doen. Het voordeel is dat je op school leert waar je op dat moment ook aan toe bent in de praktijk.

De doorlooptijd van je opleiding is afhankelijk van je eigen tempo, je talenten en eerder opgedane vaardigheden en kennis. Dit neem je mee en ga je verder ontwikkelen in je leerroute.
Tijdens jouw leerproces word je begeleidt door een coach van school, een werkbegeleider in de praktijk en een praktijkleercoach van de Zorggroep. Daarnaast heb je ook je klasgenoten, collega’s, leidinggevende en andere disciplines waar je je vragen aan kan stellen en van mag leren.

Heb jij een vraag? Mail of bel met één van de praktijkleercoaches via lerenenontwikkelen@znwv.nl of 088-0563280.

Goed te weten: Solliciteren doe je via een sollicitatie op een vacature, sollicitaties via de mail worden niet in behandeling genomen.