De IJsvogel

Woonzorgcentrum De IJsvogel is gespecialiseerd in allerlei aspecten van ouderenzorg.

Midden in een rustige woonwijk, dicht mij de kanovijver en met uitzicht op een speelterrein staat woonzorgcentrum De IJsvogel. Deze locatie is biedt diverse faciliteiten. Zo is er bijvoorbeeld een bibliotheek, een kapsalon, een ontmoetingsruimte en een oefenruimte voor fysiotherapie.

Voor wie

In de IJsvogel kunnen ouderen terecht die intensieve verpleging en verzorging nodig hebben bij dementie of zware lichamelijke klachten. Er zijn 3 afdelingen psychogeriatrie (PG). Dit zijn kleinschalige woonvormen – 7 bewoners – voor mensen met een gevorderde vorm van dementie. Deze afdelingen zijn in principe gesloten maar door de inzet van slimme sensoren hebben de bewoners toch veel bewegingsvrijheid.

Ook is er een afdeling voor verzorgd wonen en somatiek. Hier verblijven zowel ouderen die nog vrij zelfstandig zijn, als mensen die vanwege fysieke problemen veel lichamelijk zorg nodig hebben.

Wie werken er?

In De IJsvogel werken 4 teams met gemiddeld 15 medewerkers. Er werken woonzorgbegeleiders, helpenden, verpleegkundigen, gastvrouwen/heren, leerlingen, welzijnsmedewerkers en medewerkers huishouding.

Een collega:

‘In De IJsvogel zijn we gespecialiseerd in allerlei aspecten van de ouderenzorg, hier kun je echt veel leren. Bovendien is er altijd wel wat te beleven; het is een gezellige locatie met een open karakter.’