De IJsvogel

Woonzorglocatie De IJsvogel is gespecialiseerd in allerlei aspecten van ouderenzorg.

Midden in een rustige woonwijk, dichtbij de kanovijver en met uitzicht op een speelterrein bevindt zich De IJsvogel. Deze locatie biedt diverse faciliteiten. Zo is er bijvoorbeeld een bibliotheek, een kapsalon, een ontmoetingsruimte en een oefenruimte voor fysiotherapie.

Wie wonen hier?

In de IJsvogel kunnen ouderen terecht die intensieve verpleging en verzorging nodig hebben bij dementie of zware lichamelijke klachten. Er zijn 3 groepen psychogeriatrie (PG). Dit zijn kleinschalige woonvormen – 7 bewoners – voor mensen met een vergevorderde vorm van dementie. Deze afdelingen zijn in principe gesloten, maar door de inzet van slimme sensoren hebben de bewoners toch veel bewegingsvrijheid.

Ook is er een afdeling voor verzorgd wonen en somatiek. Hier verblijven zowel ouderen die nog vrij zelfstandig zijn, als mensen die vanwege fysieke problemen veel lichamelijke zorg nodig hebben.

Wie werken er?

Een viertal teams met gemiddeld 15 medewerkers, bestaande uit: verzorgende ig, helpende, verpleegkundigen, huiskamer gastvrouwen/-heren, leerlingen, welzijnsmedewerkers en medewerkers huishouding.

Een collega:

‘In De IJsvogel zijn we gespecialiseerd in allerlei aspecten van de ouderenzorg, hier kun je echt veel leren. Bovendien is er altijd wel wat te beleven; het is een gezellige locatie met een open karakter.’

 

 

Vacatures De IJsvogel