Klimop

Reactiveringscentrum Klimop is een joint venture met ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk.

Reactiveringscentrum Klimop heeft ruimte voor 40 cliënten in de kliniek. Het is gelegen op de tweede, derde en vierde verdieping van het gebouw naast ziekenhuis St Jansdal.

Wie revalideren hier?

Jaarlijks revalideren gemiddeld zo’n 480 mensen in reactieveringscentrum Klimop, voornamelijk ouderen die bijvoorbeeld een beroerte of operatie hebben gehad. Om bij Reactiveringscentrum Klimop te kunnen revalideren moet er een ziekenhuisopname aan vooraf zijn gegaan. Het revalidatietraject is erop gericht iemand weer zo zelfstandig mogelijk te maken, zodat hij of zij weer spoedig terug naar huis kan gaan. De revalidatieperiode bedraagt 3 weken tot maximaal een half jaar.

Wie werken er?

Voornamelijk verpleegkundigen (niveau 4). In verband met de complexiteit van de zorg en de dynamiek op deze afdeling krijgen nieuwe collega’s altijd eerst  een jaarcontract. Pas na een jaar is iemand volledig ingewerkt en weten we beiderzijds of het bevalt.

Een collega:

‘Hier werken is echt uitdagend en dynamisch. Elke dag is anders en er is een snelle wisseling van cliënten. Bij uitstek een locatie waar je veel ruimte krijgt om te leren en je kennis te verdiepen.

Kijk voor meer info op de website van  Klimop.