Weideheem

Weideheem, een levendig woonzorgcentrum midden in een wijk, kenmerkt zich door een warme, ontspannen sfeer.

Weideheem bestaat uit  37 tweekamerappartementen, 5 studio’s en 34 één kamer-appartementen. In het gezellige Grand Café – het hart van Weideheem – wordt dagelijks  gekookt. Ook mensen uit de buurt komen hier om gezellig de warme maaltijd te nuttigen. In dit Grand Cafe vinden allerlei activiteiten plaats georganiseerd door een actief welzijnsteam. 

Wie wonen hier?

Weideheem is een vrij grote gezellige woonzorglocatie. Hier verblijven zowel ouderen die somatische zorg alsmede mensen met dementie die intensieve verzorging en verpleging nodig hebben.

Wie werken er?

Er werken 4 teams: 2x verzorgd wonen en 2x beschermd wonen. Deze zorgteams bestaan uit gemiddeld 25 tot 28 collega’s: verpleegkundigen, verzorgende ig, helpende(+), woonzorg-assistenten, huiskamergastvrouwen/heren, leerlingen en stagiaires. Zij werken samen met huishoudelijk medewerkers, welzijnsmedewerkers en medewerkers van het Grand Café. Een (huis)arts en behandelaren zijn op afroep beschikbaar. Er werken gemiddeld 1 a 2 leerlingen (verzorgende of verpleegkundige) per team. Ook zijn er in alle teams stagiaires werkzaam.

Wij werken allemaal aan hetzelfde doel: hoe zorgen we ervoor dat onze bewoners een zinvolle dag beleven? Welzijn en welbevinden staat daarbij hoog in het vaandel. Wij geven de zorg met elkaar en ondersteunen elkaar. Dat doen wij vanuit betrokkenheid naar onze bewoners én onze collega’s . Openheid en transparantie, een luisterend oor en er voor elkaar zijn, daar staan wij voor. In Weideheem zijn medewerkers op de hoogte van hun eigen kwaliteiten. Er is ruimte om te leren, te groeien en te ontwikkelen.

Collega’s:

‘Het warme gevoel als je Weideheem binnen stapt, ik voel me gelijk welkom!’
‘Saamhorigheid onder elkaar is erg groot!’