Angenita speelt vrolijke noten in de woonkamer

Angenita is de moeder van Roan. Op woensdagavond speelt zij meestal accordeon op Hortensia 1, waar haar vader woont. Soms sluiten bewoners van Hortensia 2 ook aan.

“Vaak is het lastig om te communiceren met ouderen die dementie hebben. Een activiteit geeft dan veel voldoening. Mijn vader woont op Sonnevanck en muziek spreekt hem erg aan. Ik merk dat veel ouderen met dementie het leuk vinden mee te zingen met kinderliedjes.

Het geeft echt een goed gevoel iets voor een ander te kunnen doen. Voor mij is het ook echt een gezellige avond, ik zie veel blije gezichten. Vaak wordt er vrolijk meegezongen en zelfs gedanst. De ouderen zijn ook heel attent en geven veel complimentjes. Het is soms wel een uitdaging om net na het eten te komen, zodat ik na een uurtje ook nog naar de woonkamer van Hortensia 2 kan gaan en daar even kan spelen.

Ik kan het iedereen aanraden om vrijwilliger te worden. Een ander helpen maakt gelukkig. Ook wordt er echt aandacht besteed aan vrijwilligers. Er worden leuke activiteiten georganiseerd als dank voor je inzet.

Weet je niet goed wat voor vrijwilligerswerk je zou kunnen doen? Alleen een luisterend oor of even naar buiten is voor velen al heel fijn. Voel vooral niet de druk dat het heel veel tijd kost, want na een half uur verslapt de aandacht en gaan de bewoners vaak weer iets anders doen. Ze hebben dan wel een bijzonder moment gehad.”