Jeugddroom Wendy komt uit!

Wendy Kroon is onlangs gestart als woonzorgassistent op Korenbloem 3 op Sonnevanck: "Ik voel mij hier zó thuis!

Ze straalt van oor tot oor: “Ik ben geloof ik een beetje aan het doorslaan met de ouderenzorg zo leuk vinden”, zegt ze lachend. Raar is dat niet; op 52-jarige leeftijd komt haar jeugddroom eindelijk uit!

Als meisje van 14 wilde Wendy al graag de zorg in, maar van huis uit kreeg ze daarvoor niet de mogelijkheid en daar legde zij zich bij neer. Tot ze vorige jaar op Sonnevanck kwam werken in de huishoudelijke verzorging. Wendy: “Ineens zat ik heel dicht op de zorg. Ik vond het fantastisch. Alle huishoudelijke medewerkers kregen toen het aanbod om trainingen te volgen. Ik koos voor ‘omgaan met dementie’ en ‘communiceren met mensen met dementie’. En toen kwam de vacature van woonzorgassistent op Korenbloem 3 voorbij. Ik twijfelde ze geen moment: ik ga de zorg in! Vanaf de eerste stap die ik in de Korenbloem zette, voelde het goed. Ik voel mij hier zó thuis!”

Het enthousiasme spatte van Wendy af tijdens het sollicitatiegesprek. Natuurlijk werd ze aangenomen. “Ik ben echt zo trots op mijzelf! Ik kan het wél! Ondertussen heb ik al een aantal superleuke en interessante trainingen gevolgd, zoals voeding & slikken en ADL-training. En ik geniet van elke minuut op de Korenbloem. Het team is fantastisch. En het is prachtig dat ik mag bijdragen aan een mooie oude dag van mensen met dementie in de laatste fase van hun leven. Dat ik ze lekker kan verwennen, ze met aandacht mag verzorgen en ze kan stimuleren om te doen wat zij nog willen en kunnen.” Ze straalt alweer…

Het zaadje is geplant en stiekem durft Wendy nog grootser te dromen: “Misschien zet ik ooit de stap nog wel eens richting de functie van helpende. Maar eerst ga ik enorm genieten van mijn geweldige baan!”