#MooiemomentenSonnevanck - Ann

Ann werkt als verzorgende op Sonnevanck, locatie Vlindertuin. Teamwork is voor haar heel belangrijk.

“Ik ga nooit meer weg, ik kom gewoon werken met een rollator”

Ann is bij de Zorggroep begonnen als activiteitenbegeleidster. Nu op 60-jarige leeftijd kan ze zeggen dat ze officieel verzorgende is en haar plekje heeft gevonden. In oktober had Ann ontslag genomen bij de Zorggroep om ergens anders te gaan werken, maar al snel had ze door dat haar hart bij de PG+ afdeling lag. Ze miste de uitdaging die ze op Sonnevanck kreeg en de fijne samenwerking met haar collega’s. Ze is dan ook blij dat ze weer terug is op haar vertrouwde plek.

“Ons team is alles. Als je een goed en sterk team hebt, dan kun je alles aan. Zonder team is er geen Vlindertuin.”

In het team houden ze elkaar goed op de hoogte. Als een bewoner anders reageert, dan weet je dat je de bewoner met rust moet laten. Samen bespreken ze wat het beste is. “Het ene moment krijg je namelijk een klap en het andere moment krijg je een knuffel, maar je doet dit werk voor die knuffel.”

Ik mag met Ann meelopen om even op de afdeling te kijken. We lopen de Vlindertuin binnen en haar collega’s zeggen mij vriendelijk gedag. Ze stelt de bewoners aan mij voor en laat even wat kamers zien. Terwijl we naar de hal lopen komt er een oudere bewoner een beetje warrig en slaperig naar buiten. Hij mompelt een beetje, Ann praat terug en troost de bewoner. Vervolgens geven ze elkaar een dikke knuffel en haar collega’s begeleiden hem terug naar de kamer.

De liefde en warmte voor deze bewoner en de liefde en warmte voor elkaar als collega’s is hier goed te voelen. Het zijn mooie momenten die gedeeld mogen worden.

 #MooiemomentenSonnevanck

 Door Nathalie Bosland, stagiaire afdeling communicatie