Veel voldoening en bakken energie 

Thuiszorg: het mooiste vak ter wereld. Vanmorgen nog kwam de dochter van een cliënt langs om de rouwkaart van haar moeder persoonlijk af te geven.

En om te bedanken voor de zorg die haar moeder mocht ontvangen. Daardoor kon de dochter haar mantelzorgtaken volhouden. “Dat is precies waarom ik in de thuiszorg werk”, zegt verpleegkundige Dana Donker. “Ik kan mij zó goed voorstellen dat mensen graag tot het einde in hun veilige, vertrouwde omgeving willen blijven wonen! Waar ze vroeger met hun geliefde partner woonden. Waar hun kinderen zijn opgegroeid. Dat wij daaraan mogen bijdragen, maakt ons vak het mooiste ter wereld!”

“Dat de dochter persoonlijk langskwam met de rouwkaart, doet mij goed”, zegt Dana. “Zo kun je je herinneringen nog even samen delen. Want je leert mensen echt kennen en raakt aan ze gehecht. Nooit meer zal ik langs haar woning kunnen fietsen zonder even een warm gevoel te hebben, zonder even aan haar te denken.”

“We doen het echt samen in de thuiszorg. Nog nooit ben ik ergens zo warm onthaald als in het geweldige team waarin ik werk. Ik ben ook altijd bereid een stapje extra te zetten als er bijvoorbeeld een collega ziek is. Dat doen ze ook voor mij. Dit mooie, dankbare werk levert mij veel voldoening en bakken energie op!”

#mooiemomententhuiszorg