Wandelen met bewoners

Romy is vrijwilliger op Sonnevanck en wandelt om de twee weken op dinsdagochtend met een bewoner waar zij aan gekoppeld is.

Waarom ben je vrijwilliger?

“Zowel fysiek als mentaal voel ik me sterk en een heel gezegend mens. Daarom wil ik iets terugdoen voor anderen. Ik vind het eigenlijk ook een beetje onze taak om vanuit liefde om te kijken naar anderen die niet meer zo goed voor zichzelf kunnen zorgen. Het doen van vrijwilligerswerk maakt me ongelooflijk blij en gelukkig. Geven is leven zeg ik altijd. Het haalt je uit de waan van de dag, zet je met beide beentjes op de grond en daarnaast is het ook onwijs gezellig. Af en toe kan je me van de grond rapen omdat ik dubbel lig om de bewoners en hun veel te eerlijke opmerkingen. Het is echt zo ontzettend leuk!!!”

Waarom zou je een ander adviseren om vrijwilligerswerk te komen doen?

“Het haalt je uit je eigen wereldje, maakt je ongelooflijk blij en dankbaar, geeft veel inzicht en zelfreflectie, het is leuk, gezellig en je komt nog eens de deur uit. 1.000 redenen om het te doen en het kost je vaak maar 1 uurtje van je tijd.”

Wat zou je aan nieuwe vrijwilligers mee willen geven?

“Dat ze inzien dat ze fantastisch zijn en zo onwijs belangrijk!!! En dat ze het lekker op zich af moeten laten komen. Lekker kletsen met de ouderen, beetje lachen, niet te streng voor jezelf zijn als vrijwilliger of dingen persoonlijk aantrekken. Ik zou zeggen: focus on the joy en lekker veel plezier maken samen.”

 


Benieuwd of vrijwilligerswerk in de ouderenzorg iets voor jou is? Bekijk de mogelijkheden.