Bloementuin

Op het terrein van Sonnevanck vind je de Bloementuin. De Bloementuin bestaat uit 2 afdelingen: Boterbloem en Pinksterbloem.

Op het terrein van Sonnevanck vind je de Bloementuin één van de nieuwere afdelingen. Locatie Sonnevanck bevindt zich tussen Harderwijk en Ermelo en ligt in een prachtige bosrijke omgeving. De Bloementuin is opgesplitst in 2 afdelingen: de Boterbloem en de Pinksterbloem. De bewoners hebben ieder een eigen woon/slaapkamer met eigen sanitair. De gezamenlijke keuken en tuin zijn beschikbaar voor bewoners en familieleden.  De inspiratie om te blijven bewegen voor deze afdeling is het streven naar liefdevolle, betrokken zorg voor ouderen dat zich ook richt op het bevorderen van kwaliteit van leven. Oprechte belangstelling en aandacht is hierbij essentieel.

 

Wie wonen hier?

Op zowel de Boterbloem als de Pinksterbloem verblijven 12 bewoners. Onze bewoners (variërend in leeftijd) ervaren voornamelijk fysieke beperkingen welke voortkomen uit verschillende ziektebeelden. Afhankelijk van het ziektebeeld kan het zijn dat er ook op mentaal gebied uitdagingen liggen. Deze gecombineerde zorgvraag maakt het werken op de Bloementuin erg veelzijdig. Voorbeelden van de diversiteit aan ziektebeelden zijn; Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) zoals Cerebro Vasculair Accident (CVA), Parkinson, Diabetes, hart- en vaatziekten (HVS), Multipel Sclerose (MS) Primaire Laterale Sclerose (PLS), maar ook oncologische aandoeningen.

Wie werken er?

Team Bloementuin is een team dat in ontwikkeling is. Het team bestaat uit verschillende functies die nauw en flexibel met elkaar samen werken om een zo goed mogelijke zorg te kunnen verlenen aan de bewoners. Op doordeweekse dagen is er activiteitenbegeleiding aanwezig en zijn wij erg dankbaar voor de inzet van vrijwilligers.

Het team is divers, open en betrokken naar zowel de bewoners als de collega’s. Daarbij biedt deze afdeling ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden om begeleiding te geven aan leerlingen en stagiaires. Dit alles zorgt voor een dynamische en afwisselende werkweek. Plezier hebben in het werk staat centraal, terwijl er ook hard gewerkt wordt, met het hart op de juiste plaats.

* Op het terrein van Sonnevanck
* 24 bewoners
* Somatiek

De manager Gerda Willems vertelt je er graag meer over!