De Proeftuin

Wil jij het verschil maken in de zorg? Dan ben je bij de Proeftuin aan het juiste adres!

Hier gaan we met elkaar de ouderenzorg van de toekomst vormgeven. Dat doen we ‘proefondervindelijk’. Niks staat vast, we gaan het samen ontdekken en proeven. Uiteraard wel met de kwaliteit die we voor alle ouderen nastreven: dichtbij, verbonden en bekwaam.

Waarom de Proeftuin?

De Nederlandse verpleeghuizen zullen de komende jaren duizenden handen tekort komen, dus we zullen de zorg anders moeten organiseren. De Proeftuin kun je het beste zien als een samenwerking tussen zorgvrijwilligers, mantelzorgers, het bestaande netwerk van de (toekomstige) bewoners en professionele zorgverleners. Samen bouwen we aan een prettig en veilig thuis voor een brede diversiteit van bewoners, die wij ‘huisgenoten’ noemen. Wij runnen namelijk met elkaar een huishouden.

Wie wonen hier?

Er wonen huisgenoten met een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wzl). De Proeftuin is een open woning. Dat betekent dat er bij deze huisgenoten geen sprake mag zijn van onbegrepen gedrag. Wel kan er verpleegtechnische zorg nodig zijn. We bieden dan ook een grote diversiteit aan zorg, voor mensen met lichamelijk klachten als ook voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen.

Werken bij de Proeftuin: zo ziet dat eruit

Medewerkers van de Proeftuin staan open om het vak net even anders vorm te geven. Er is niet zozeer sprake van een traditionele rolverdeling, we weten ieders bekwaamheden op waarde te schatten en iedereen kan iets toevoegen. Om in de stijl van de Proeftuin te blijven: het menu staat zeker nog niet vast. Maar: wie niet proeft, zal ook nooit te weten komen wat lekker is!

Welzijn en leefplezier staan centraal in de Proeftuin. Projectleider Mellenie Bruining en Arjan Hutten, coördinerend verzorgende, vertellen erover in de campagnespecial ‘zorg en welzijn’. Klik op het plaatje hieronder om het artikel te lezen.

Ga naar alle vacatures bij Sonnevanck

Sonnevanck

De Proeftuin bevindt zich op het terrein van Sonnevanck, gelegen in de bosrijke omgeving tussen Harderwijk en Ermelo. Achteraan op het terrein,  tegenover de kerk,  ligt de Proeftuin. Hier zijn 10 kamers, een lichte woonkamer en een zonnig terras naast het bos. We delen de ingang met onze buren van Korenbloem 3. Met deze collega’s hebben we regelmatig nauw contact.