Leerwerkplekken (BBL)

Op al onze locaties in Harderwijk, Ermelo, Nunspeet en Putten leiden wij leerlingen verzorgende-IG (niveau 3) en verpleegkunde (niveau 4) op.

Als erkend leerbedrijf leiden wij jaarlijks tientallen leerlingen op tot verzorgende individuele gezondheidszorg (VIG) en verpleegkundige in de (ouderen)zorg.

Een opleiding in de Zorggroep, hoe werkt dat?

Ervaren collega’s helpen je op weg. Samen met de coach van school, de werkbegeleider en de praktijkleercoach van de Zorggroep maak je een leerplan dat aansluit bij jouw manier van leren en bij wat jij nodig hebt. Je hebt één dag per week een lesdag, de overige dagen ben je bij ons aan het werk. Je krijgt een contract van minimaal 24-32 uur (leerling verzorgende-IG) of 30 uur (leerling verpleegkundige). Daar zit je schooldag al bij in. Wij betalen de kosten van jouw opleiding. Zo combineer je werken en leren en doe je in korte tijd veel praktijkervaring op.

  • Zodra bij ons een leerwerkplek vrijkomt en je wordt aangenomen, kun je beginnen met de opleiding.
  • Tijdens je opleiding ontvang je conform CAO VVT je salaris.
  • Na diplomering heb je baangarantie.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Verzorgende IG

Je bent in het bezit van minimaal diploma mbo-niveau 2, mavo diploma, diploma vmbo (kader-, gemengd of theoretische leerweg) of overgangsbewijs havo of vwo naar het 4e leerjaar.

Verpleegkundige

Meestal vragen we voor de opleiding tot verpleegkundige dat je in het bezit bent van het diploma verzorgende-IG.

Wie verzorgt de opleiding?

De opleiding vindt plaats in de Care Academie Veluwe (CAV) of in onze leerhuizen.
De CAV is een samenwerking tussen verschillende zorgorganisaties en het onderwijs.
Het theoretische gedeelte volg je bij het ROC; de beroepspraktijkvorming (BPV) nemen wij voor onze rekening in afstemming met school.
In de opleiding staat altijd staat de driehoek leerling, werkveld en opleiding centraal.
We bieden vraaggestuurd onderwijs in combinatie met basis werkplekleren.

Leerhuis

Een leerhuis omvat een groep leerlingen die op 1 locatie samen leren en werken en opgeleid worden tot verzorgende IG of verpleegkundige. Ze worden in de praktijk begeleidt door professionals van de locatie en ontvangen als groep onderwijs van Landstede.